Nybörjarkurs i biodling 2023

Biodling är fascinerade och roligt! Som biodlare kan du njuta av egen honung och har alltid en trevlig present att ge bort. Att gå en kurs i biodling är den bästa starten om man funderar på att skaffa bin!

Södra Närkes Biodlarförening kommer att anordna en kurs i biodling för nybörjare våren – sommaren 2023.

Nybörjarkurs efter väl beprövad kursmodell, med en teoridel på distans och en praktikdel i kursledarens bigård. Efter genomgång av teoridelen får kursdeltagarna möjlighet att köpa ett bisamhälle som de får sköta om praktiskt i bigården på Mattsagården i Svinnersta utanför Askersund. Där får kursdeltagarna ha sina bin fram till dess att de är redo att flytta hem dem.

Målet är att efter kursens slut ska kursdeltagarna klara av att på egen hand sköta sitt bisamhälle.

Max 5 deltagare. Anmälning sker på Studieförbundet Vuxenskolan hemsida https://www.sv.se/avdelningar/sv-orebro-lan/kurser/

Kursplan enligt SBR:s ”Min biodling, arbetsbok för deltagare” Min biodling – arbetsbok för deltagare – Bibutiken (biodlarna.se) som även innehåller en USB nyckel med alla bilder och ”Mina första år som biodlare” Mina första år som biodlare – Bibutiken (biodlarna.se). Följ länkarna för att köpa böckerna.

Program: • Teoridelen: 8 schemalagda kurstillfällen på 1 timme via Skype vid följande tidpunkter: 5 mars, 12 mars, 19 mars, 26 mars, 2 april, 9 april, 16 april, 23 april. • Praktiken: Individuellt mötesprogram maj-augusti.

Tid och plats: Teoridelen söndagar kl. 18-19. Praktiken: Mattsagården, Svinnersta 250.

Kursledare: Pierre Berhin

Avgift: 3100 kr exklusive kursmaterial som du skaffar på SBR:s hemsidan enligt ovan.

Kommentarer inaktiverade.