Honung

Här nedan hittar ni biodlare som erbjuder honung till försäljning i Södra Närke samt en liten presentation om sig själva och den honung som de säljer. Hittar ni inte någon biodlare i närheten av där ni bor går det bra att mejla till Pierre Berhin som förmedlar kontakten till biodlare närmast er.

Varje biodlare ansvarar för innehållet i sin annons och det råder fri prissättning av honungen.

Biodlare: Pierre Berhin
Epostpierre@resultatcoaching.se
Ort: Svinnersta

Min historia:
Min farfar var biodlare. Han jobbade med sina bin utan skyddskläder och han fick aldrig några stick. En gång slog en bisvärm ner mitt i stan och brandkåren kämpade med att få bort den. Min farfar kom gående på gatan, såg spektaklet, bad om en kartong, dunkade ner svärmen i lådan och överlämnade den till de förundrade brandmännen. Det imponerade på en liten grabb! Jag har sedan dess haft en lustkänsla för biodling och när familjen flyttade till Mattsagården för 20 år sedan blev det dags att odla egna bin! Det är så lustfyllt att umgås med bin, att försöka förstå dem och att få dem att må bra. 

Välkommen att hälsa på hos mig, du får en tur i min bigård och en introduktion i biodling

Pris per burk: 100:-
Burkens storlek: 500 gram
Hämtställe: Svinnersta, Mattsagården musteri

Min honung: År 2021
Färg: Svagt gul
Doft: Svag, behaglig doft
Konsistens: Slät, len, bredbar
Smak: Det jag erbjuder nu är midsommarhonung från 2021 med inslag av maskros, plommon, körsbär, äppelblom, vildhallon och vitklöver.

Jag använder inte bekämpningsmedel och inte heller några kemikalier i min biodling. Jag värmer inte min honung, istället rör jag den varsamt så att den får en mjuk och len konsistens.

Biodlare: Lotta Bichis
Epost: Lotta.bichis@gmail.com
Ort: Laxå

Min historia:
Gick en biodlarkurs hos Pierre Berhin (Studieförbundet Vuxenskola) våren 2020. Mina 3 kupor finns placerade i Tångeråsa.

Pris per burk: 100:-
Burkarnas storlek: 500 gram
Hämtställe: Centrala Laxå, plats efter överenskommelse
.

Min honung: År 2021
Färg: Ljus
Doft: Mild
Konsistens: Hård
Smak: Har en mild honungssmak. Har inslag av maskros, vitklöver, ängsblommor och fruktträd.Jag använder inga bekämpningsmedel eller kemikalier i min biodling och jag värmer heller inte upp min honung. För att få en len konsistens på honungen rör jag istället om den ordentligt innan jag tappar upp den på burk.

Önskar du köpa flytande, orörd honung, vänligen kontakta mig före midsommar så ser jag till att ställa undan burkar åt dig.