Honung

Här nedan hittar ni biodlare i södra Närke som erbjuder honung till försäljning samt en liten presentation om sig själva och den honung som de säljer. Hittar ni inte någon biodlare i närheten där ni bor går det bra att mejla Pierre Berhin som förmedlar kontakt till biodlare närmast er.

Varje biodlare ansvarar för innehållet i sin annons och det råder fri prissättning av honungen.

Biodlare: Pierre Berhin
Epostpierre@resultatcoaching.se
Ort: Svinnersta

Min historia:
Min farfar var biodlare. Han jobbade med sina bin utan skyddskläder och han fick aldrig några stick. En gång slog en bisvärm ner mitt i stan och brandkåren kämpade med att få bort den. Min farfar kom gående på gatan, såg spektaklet, bad om en kartong, dunkade ner svärmen i lådan och överlämnade den till de förundrade brandmännen. Det imponerade på en liten grabb! Jag har sedan dess haft en lustkänsla för biodling och när familjen flyttade till Mattsagården för 20 år sedan blev det dags att odla egna bin! Det är så lustfyllt att umgås med bin, att försöka förstå dem och att få dem att må bra. 

Välkommen att hälsa på hos mig, du får en tur i min bigård och en introduktion i biodling

Min honung
Färg: Svagt gul
Doft: Svag, behaglig doft
Konsistens: Slät, len, bredbar
Smak: Det jag erbjuder nu är
midsommarhonung från 2021 med inslag av
maskros, plommon, körsbär, äppelblom, vildhallon och vitklöver.

Jag använder inte bekämpningsmedel och inte 
heller några kemikalier i min biodling. Jag värmer inte min honung, istället rör jag den varsamt så att den får en mjuk och len konsistens.
Pris per burk: 100:-
Burkens storlek: 500 gram
Hämtställe: Svinnersta, Mattsagården musteri.


Biodlare: S Jansson
Epost: fam.karljan@hotmail.se
Ort: Laxå

Min historia:
Anmälde mig av ren nyfikenhet till en biodlarkurs hos Pierre Berhin (via ABF) våren 2020. Efter avslutad kurs inhandlade jag min första bikupa och har sedan dess utökat med två kupor till. Mina kupor finns placerade på Lassåna Herrgårds marker i Laxå samt i Hasselfors vid Prästgården.

Min honung:
Färg: Mörkt halmgul
Doft: Kraftig
Konsistens: Fast
Smak: Kraftigare honungssmak än den man köper i affären. Har inslag av maskros, vildhallon, ängsblommor, fruktträd och ängsmark.

Jag använder inga bekämpningsmedel eller kemikalier i min biodling och jag värmer heller inte upp honungen. Istället rör jag honungen innan upptappning på burk för en len konsistens och för att bevara honungens alla nyttigheter.
Pris per burk: 100:-
Burkarnas storlek: 450 gram och 500 gram
Hämtställe: Centrala Laxå, plats efter överenskommelse.

Önskar du köpa flytande, orörd honung, vänligen kontakta mig före midsommar så ser jag till att ställa undan burkar åt dig.