Nyfiken på biodling?

Biodling är fascinerade och roligt! Som biodlare kan du njuta av egen honung och har alltid en trevlig present att ge bort. Att gå en kurs i biodling är den bästa starten om man funderar på att skaffa bin! Under 2023 erbjuds det två kurser, Nybörjarkurs i biodling och Intensivkurs i biodling för nybörjare.

Södra Närkes Biodlarförening anordnar kurserna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskola. 

Nybörjarkurs i biodling 2023

Södra Närkes Biodlarförening kommer att anordna en kurs i biodling för nybörjare våren och sommaren 2023.

Nybörjarkurs med teoridel på distans och praktik i kursledarens bigård. Målet är klara av att på egen hand sköta ett bisamhälle. Vi ska fortsätta med vår framgångsmodell: Efter genomgång av teoridelen får du möjlighet att köpa ett bisamhälle som du ska lära dig sköta i bigården på Mattsagården i Svinnersta utanför Askersund. Där får du ha dina bin fram till dess att du känner dig mogen att ta hem dem.

Max 5 deltagare. Anmälning sker på Studieförbundet Vuxenskolan hemsida https://www.sv.se/avdelningar/sv-orebro-lan/kurser/

Kursplan enligt SBR:s ”Min biodling, arbetsbok för deltagare” Min biodling – arbetsbok för deltagare – Bibutiken (biodlarna.se) som även innehåller en USB nyckel med alla bilder och ”Mina första år som biodlare” Mina första år som biodlare – Bibutiken (biodlarna.se). Följ länkarna för att köpa böckerna.

Program: • Teoridelen: 8 schemalagda kurstillfällen på 1 timme via Skype vid följande tidpunkter: 5 mars, 12 mars, 19 mars, 26 mars, 2 april, 9 april, 16 april, 23 april. • Praktiken: Individuellt mötesprogram maj-augusti.

Tid och plats: Teoridelen söndagar kl. 18-19. Praktiken: Mattsagården, Svinnersta 250.

Kursledare: Pierre Berhin

Avgift: 3100 kr exklusive kursmaterial som du skaffar på SBR:s hemsidan enligt ovan.

Intensivkurs i biodling för nybörjare

Södra Närkes Biodlarförening kommer att anordna en intensivkurs i biodling för nybörjare våren 2023. Kursen är en endagskurs som syftar till att förmedla teoretiska såväl som praktiska grundkunskap för att du ska kunna börja ta hand om bin och fortsätta lära dig på egenhand. Kursen omfattar lika mycket teori som praktik och kommer att äga rum i kursledarens bigård.

Målet: Att lära dig tillräckligt mycket för att du ska kunna skaffa bin, ta hand om dem och fortsätta lära dig på egen hand.

Max antal deltagare: 4 st.

Kurslitteratur: Södra Närkes Biodlarförenings kompendium ”Hobby Biodlarens ABC” som delas ut till deltagarna via mejl. Rekommenderad litteratur för vidare läsning: SBR:s ”Min biodling, arbetsbok för deltagare” Min biodling – arbetsbok för deltagare – Bibutiken (biodlarna.se) som även innehåller en USB nyckel med alla bilder och ”Mina första år som biodlare” Mina första år som biodlare – Bibutiken (biodlarna.se). Följ länkarna för att köpa böckerna.

Program: 8 timmar med början kl. 9.00 lördagen den 13 maj 2023. Morgonfika, lunch och eftermiddagsfika.

Plats: Mattsagården, Svinnersta 250.

Kursledare: Pierre Berhin

Avgift: 2850 kr. Fika och lunch tillkommer med 150 kronor och betalas på plats.

Frågor om kurserna?

Kontakta: Pierre Berhin tfn nr 0704 32 49 28 och e-post pierre@resultatcoaching.se