Intensivkurs i biodling för nybörjare 2023

Södra Närkes Biodlarförening kommer att erbjuda en intensivkurs i biodling för nybörjare våren 2023. Kursen är en endagskurs som syftar till att förmedla teoretiska såväl som praktiska grundkunskap för att du ska kunna börja ta hand om bin och sedan fortsätta lära dig på egenhand. Kursen omfattar lika mycket teori som praktik och kommer att äga rum i kursledarens bigård. 

Målet: Att lära dig tillräckligt mycket för att du ska kunna skaffa bin, ta hand om dem och sedan fortsätta lära dig på egen hand. 

Max antal deltagare: 4 st.

Kurslitteratur: Södra Närkes Biodlarförenings kompendium ”Hobby Biodlarens ABC” som delas ut till deltagarna via mejl. Rekommenderad litteratur för vidare läsning: SBR:s ”Min biodling, arbetsbok för deltagare” Min biodling – arbetsbok för deltagare – Bibutiken (biodlarna.se) som även innehåller en USB nyckel med alla bilder och ”Mina första år som biodlare” Mina första år som biodlare – Bibutiken (biodlarna.se). Följ länkarna för att köpa böckerna.

Program: 8 timmar med början kl. 9.00 lördagen den 13 maj 2023. Morgonfika, lunch och eftermiddagsfika.

Plats: Mattsagården, Svinnersta 250.  

Kursledare: Pierre Berhin

Avgift: 2850 kr. Fika och lunch tillkommer med 150 kronor och betalas på plats.

Kommentarer inaktiverade.