Nybörjarkurs i biodling 2022

Södra Närkes Biodlarförening kommer att erbjuda en kurs i biodling för nybörjare våren och sommaren 2022. Upplägget av kursen är följande. Teoridelen kommer att köras på distans via Skype. Praktikdelen blir en individuell handledning i min bigård. Jag kommer som tidigare år att hjälpa deltagarna att skaffa bin som placeras i min bigård under säsongen. Jag hjälper dig att ta hand om dina bin fram till dess att du tar hem dem till hösten. Jag praktiserade denna kursmodell 2020 och 2021 med mycket bra resultat och deltagarnas belåtenhet. 

Målet: Klara av att på egen hand sköta ett bisamhälle. 

Vi ska fortsätta med vår framgångsmodell: Efter genomgång av teoridelen får du möjlighet att köpa ett bisamhälle som du ska lära dig sköta i min bigård på Mattsagården i Svinnersta utanför Askersund. Där får du ha dina bin fram till dess att du känner dig mogen att ta hem dem. 

Max antal deltagare: 10 st.

Kursplan enligt SBR:s ”Min biodling, arbetsbok för deltagare” Min biodling – arbetsbok för deltagare – Bibutiken (biodlarna.se) som även innehåller en USB nyckel med alla bilder och ”Mina första år som biodlare” Mina första år som biodlare – Bibutiken (biodlarna.se). Följ länkarna för att köpa böckerna.

Program: • Teoridelen: 8 schemalagda kurstillfällen på 1 timme via Skype vid följande tidpunkter: 6 mars, 13 mars, 20 mars, 27 mars, 3 april, 10 april, 17april, 24 april. • Praktiken: Individuellt mötesprogram maj-augusti. 

Tid och plats: Teoridelen söndagar kl. 18-19. Praktiken: Mattsagården, Svinnersta 250.  

Kursledare: Pierre Berhin

Avgift: 2800 kr exklusive kursmaterial som du skaffar på SBR:s hemsidan enligt ovan.

Kommentarer inaktiverade.