Biodlarkurs för nybörjare

Corona anpassad version med teoridel på distans. Max 10 deltagare. Början den 7 mars. Anmälan på Studieförbundet Vuxenskolan https://www.sv.se/avdelningar/sv-orebro-lan/kurser/biodling-for-nyborjare—askersund-vt21-34568/
Läs mer här

Nybörjarkurs i biodling 2021

Södra Närkes Biodlarförening kommer att ha en kurs i biodling för nybörjare våren och sommaren 2021. Kursen blir en blandning av teori och praktik. Jag, Pierre Berhin, blir kursledare. Jag räknar med att smittläget Covid 19 kommer att kräva socialdistansering även under åtminstone första halvåret 2021. Därför blir upplägget av kursen följande. Teoridelen kommer att köras på distans via Skype. Praktikdelen blir en individuell handledning i min bigård. Jag kommer som tidigare år att hjälpa deltagarna att skaffa bin som placeras i min bigård under säsongen. Jag hjälper dig att ta hand om dina bin fram till dess att du tar hem dem till hösten. Jag träffar alla en i taget så att vi har full koll på socialdistansering. Jag praktiserade denna kursmodell 2020 med mycket bra resultat och deltagarnas belåtenhet.
Målet: Klara av att på egen hand sköta ett bisamhälle.
Vi ska fortsätta med vår framgångsmodell: Efter genomgång av teoridelen får du möjlighet att köpa ett bisamhälle som du ska lära dig sköta i min bigård. Där får du ha dina bin fram till dess att du känner dig mogen att ta hem dem.
Max antal deltagare: 10 st.
Kursplan enligt SBR:s Min biodling, arbetsbok för deltagare https://www.biodlarna.se/produkt/min-biodling-arbetsbok-fordeltagare/ och Mina första år som biodlare https://www.biodlarna.se/produkt/minaforstaar/
Program:
⦁ Teoridelen: 8 schemalagda kurstillfällen på 1 timme via Skype vid följande tidpunkter: 7 mars, 14 mars, 21 mars, 28 mars, 4 april, 11 april, 18 april, 25 april.
⦁ Praktiken: Individuellt mötesprogram maj-augusti.
Tid och plats: Teoridelen söndagar kl. 18-19. Praktiken: Mattsagården, Svinnersta 250.
Kursledare: Pierre Berhin
Avgift: 2800 kr exklusive kursmaterial.

Kommentarer inaktiverade.