Uppföljning av projektet Nordbi

På stämman i november 2015 uttalade föreningens medlämmar sin avsikt att successivt övergå till Nordbi. Målet är att på 3-5 års sikt åstadkomma en tillräcklig ”nordbitäckning” för att kunna ha fri parning inom vårt område. Vi är några fler nu som skaffat Nordbi drottningar.
Efter sedvanlig utvärdering av våra samhällen under vår och försommar ska vi då avgöra vilka drottningar vi ska odla efter och planera ett fortsatt gemensamt odlingsprojekt. Parningen kommer att göras i Tiveden på den parningsstation som Arne Andersson planerar att starta i sommar. Vi kommer att sälja drottningarna till medlemmarna i föreningen till ett lågt pris underförstått att köparna också är deltagare i projektet och ska sedan bidra med drottningar.

Vem vill delta i projektet? Projektet är inte begränsat till dem som har Nordbi.
Anmäl dig till Pierre Berhin om du tycker att det är spännande med drottningodling, berhin@swipnet.se eller på telefon 0704 324928.

Kommentarer inaktiverade.